Uhapšen Mali, u toku potraga za saučesnicima! (VIDEO)

Neven Nešković (32) zvani Mali uhapšen je sinoć u dramatičnoj policijskoj poteri nakon što je, zajedno sa dvojicom saučesnika, obio tri trgovine na području Gradiške!

Bežeći od policije lopovi su doživeli saobraćajnu nesreću u kojoj Nešković povređen i ubrzo uhapšen, dok se za njegovim kompanjonima i dalje traga!

U poteri za beguncima angažovan je i Helikopterski servis RS jer policija veruje da je reč o članovima jedne od najbolje organizovanih kriminalnih grupa za kojom se, u okviru akcije "Fejton", traga više od godinu dana zbog sumnje da je odgovorna za preko 100 provala širom RS.

Dramatična potera započela je juče oko 1.30 časova nakon što je policiji dojavljeno da su u Dušanovu kod Gradiške i obližnjim selima za sat i po vremena obijene tri prodavnice iz kojih je ukradena veća količina cigareta i računari. Na teren je upućeno više patrola gradiške policije i u Donjim Karajzovcima uočen je crveni "folksvagen pasat" koji se kretao sa ugašenim farovima. Policajci su pokušali da ga zaustave, ali je automobil velikom brzinom krenuo da beži. Posle višeminutne potere po seoskim putevima, begunci su u Kukuljama sleteli i zabili se u ogradu, pri čemu je Nešković povređen i onemogućen u daljem bekstvu.

Policija ga je po dolasku uhapsila, dok su njegovi saučesnici nastavili da beže.

"Od ranih jutarnjih časova u toku je potraga za preostalom dvojicom nepoznatih izvršilaca, preduzimaju se istražne i operativno-taktičke mere i radnje pod nadzorom i kontrolom Okružnog tužilaštva Banja Luka. Na licu mesta pronađeni su materijalni dokazi (odbačene cigarete, računar, automatska puška sa metkom u cevi, fantomke, ručne radio stanice i drugi materijalni dokazi", saopšteno je iz policije.

Press