20
nov 12
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Drvar05 Majka Milkica tuguje Small

Jelenu Trikić juče su u Drvaru na poslednji počinak ispratili njeni najbliži, mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Ceo Drvar je bio obavijen tugom i žalošću, a najviše su za njom tugovali majka Milkica, otac Vladimir, sestra Vlatka, suprug Goran Dunović i najbliža porodica.

Od majke Hrabrosti, preminule Jelene Trikić, koja je 18. novembra preminula u UKC Banjaluka od zloćudnog tumora na mozgu, juče se oprostilo nekoliko stotina Drvarčana na mesnom groblju Spasovina. Jecaji Jelenine majke Milkice, koja je sve vreme bila uz svoju kćerku juče su potresli sva srca.

Jeco, dušo mamina, ponosu moj, hrabrosti mamina, kako da se oprostim od tebe? Srećo majčina, kuda mi ode – jecala je juče neutešna majka Milkica, kada su Jelenu izneli iz kuće i ispred porodične kuće služili opelo.

Drvar14 Sahrana Jelene Trikic Small

Plakalo je juče na Jeleninoj sahrani i staro i mlado. Videle su se samo suze i čuli teški uzdasi. Otac Vladimir je pridržavao suprugu Milkicu, a i sam se teško borio sa tugom. Sestra Vlatka je bila neutešna. Suze nije mogao zatomiti ni Jelenin suprug Goran Dunović,koji je danima boravio neprestano uz njenu bolničku postelju.

Ceo dan sam bio pored nje i kada sam otišao kući Jelena je preminula. Javili su nam ujutru iz bolnice da moje Jelene više nema, da je preminula. Strašno je. Bol koji osećam ne mogu ni izraziti rečima. Jelena je poslednjih sedam dana bila u vrlo teškom stanju i znali smo da nade malo ima. Tako su nam rekli i lekari, da malo šta još mogu učiniti.Pokušali su sve što su mogli. I ja sam prošle sedmice išao u Crnu Goru da bih joj doneo lek sa Kube, za koji su svi govorili da uspešno leči tumore. Nažalost ništa nije više moglo pomoći mojoj Jeleni – kroz jecaje nam je juče rekao suprug Goran. On kaže da je Jelena imala zloćudni tumor na mozgu, koji se jako proširio, a ona je zbog rođenja sina odbila lečenje cistostaticima. Goran priča da je Jelena poslednjih dana bila veoma slaba i da više nije mogla pričati, niti je mogla i imala snage poljubiti i zagrliti sina Nikolu, kada bi ga donele sestre.

Drvar07 Suprug Goran u velikoj zalosti Small

Jelena Trikić, tridesetdvogodišnja mlada žena je već ušla u legendu hrabrom odlukom da rodi sina i da zbog toga prekine lečenje opasnog tumora. Bilo joj je najvažnije da rodi zdravog i lepog sina, kojeg su sa radošću iščekivali ona i suprug Goran, koji žive zajedno od 2009. godine. Ova neobično hrabra žena je kako kažu njeni Drvarčani uvek plenila hrabrošću i pozitivnom energijom. Osnovnu školu je kao odlična učenica završila u Drvaru, a potom sa svojima napustila Drvar i otišla u izbeglištvo.

Prvi razred srednje škole je završila u Kuli, u Vojvodini, a potom srednju Ekonomsku školu u Prijedoru, gde se pokazala kao izuzetna vredna učenica. Potom je upisala i Ekonomski fakultet, na kojem je i pored teške bolesti diplomirala ove godine u januaru mesecu. Njen otac Vladimir je bio ponosan na svoju Jelenu. Vredan i marljiv radeći kao električar, Vladimir je činio sve da bi svojim kćerkama omogućio školovanje i bolje sutra. Njegov radni kolega Dragan Karajica kaže da sa Vladimirom radi u preduzeću „Progres gradnja“ i da je Vlado, kako ga zovu poznat kao izuzetno dobar električar.

Nekoliko godina unazad Vladimir je stalno bio tužan. Znao je da se Jeleni tumori ponavljaju i to ga je izjedalo. Patio je za kćerkom i želeo je na sve moguće načine da joj pomogne. Obradovao se rođenju unuka Nikole, ali je i taj najlepši događaj pomračila istina da je Jelena teško bolesna- priča Karajica. Od Drvarčana su se juče mogle čuti samo reči hvale za ovu vrednu porodicu. Teška tuga pritisla je juče na groblju sve one koji su poznavali Jelenu Trikić. Majku Hrabrost, koja je imala sreću da samo 39 dana uživa u činjenici da je postala majka. Govorila je da joj je najveća želja da dočeka Nikolin prvi rođendan i proslavi ga zajedno s njim. Teška bolest joj to nije dozvolila. Ostaće upisana u istoriji kao majka koja je žrtvovala svoj život da bi rodila dete.

Mali Nikola će za koji dan kući u Prijedor kod oca Gorana. Rekao nam je da je sin napredna i zdrava beba, te da će za par dana iz banjlučke bolnice doći u kuću, u kojoj ga neće dočekati majka Jelena. Majka će ostati svima sinonim za hrabrost. Svi će je uvek pamtiti kao majku Hrabrost.

EURO BLIC

FOTO: prijedor24h.com

VIDEO: ATV

 


 

 

Dodaj komentar

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ko je online?

Imamo 15 gostiju na mreži

Radio

Reklamni Baneri

Garaza copy

Untitled-1 copy

Reklamni baner pripremljen

plakat RIM pripremljen
 

Reklamni Baneri