17
jul 13
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Novi Grad01 Oste Erceg Mobile

Nepoznata trojica razbojnika napala je preključe u Novom Gradu poznatog zlatara i slikara Ostu Ercega, pri tome mu nanevši telesne ozlede po leđima. Policija traga za razbojnicima, koji su viđeni kako trče kroz ulicu nakon počinjenog razbojništva.

U novogradskoj Ulici Tunjice, tri razbojnika su juče u 07.20 časova izvršili razbojništvo nad Novljaninom Ostom Ercegom. Jedan od trojice razbojnika je bio maskiran čarapom, a uz upotrebu fizičke sile od Ercega su oteli torbicu sa zlatom i novcem. Ercega, koji je vlasnik zlatare „Jelena“ u Kostajnici, razbojnici su napali ispred improvizovane garaže pored porodične kuće.

Erceg tvrdi da se radi o klasičnoj sačekuši, jer su ga kaže razbojnici najverovatnije pratili.

- Svako jutro ustajem u isto vreme i krećem na posao. U šoku sam i nemam reči za ovo što se dogodilo. Ušao sam u garažu kada su me s leđa napala tri razbojnika, a prethodno su izbušili zadnje gume na mom automobilu „seat“ – kaže Oste, vidno uzbuđen. Priča da su ga razbojnici grebali i tukli po leđima, a zatim mu oteli torbicu, koju je nosio preko ramena.

Kostajnica01 Zlatara Jelena bila cesto na meti razbojnika Small

- Odneli su mi komplet dokumenta, zlato koje sam nosio u zlataru u Kostajnicu, bilo je i gotovine negde oko 600 KM, tuđeg zlata koje sam nosio na popravku, mobilni telefon. Procenjujem da je materijalna šteta otprilike oko 60. 000 KM – navodi Erceg. Kaže da su razbojnici nakon što su oteli torbicu otrčali, a videla ih je njegova komšinica. Nezvanično se saznaje da je četvrti razbojnik čekao trojicu lopova u automobilu „bmw“. Erceg kaže da su mu zlatarsku radnju lopovi već tri puta provaljivali u Kostajnici, ali da nisu uspeli ništa odneti. Tvrdi da je u septembru prošle godine takođe neko u ranim jutarnjim satima zvonio na kućna vrata, ali da se niko nije video kroz špijunku, pa on i supruga pretpostavljaju da je i to bio jedan od pokušaja razbojništva. Ercegove komšije su takođe šokirane nemilim događajem koji se desio juče ujutru u njihovom komšiluku. Mali broj njih je video trojicu razbojnika, koji su navodno protrčali kroz ulicu, ali mnogo detalja ne znaju. Novogradska policija je juče obavila uviđaj i intenzivno traga za razbojnicima. Šezdesetšestogodišnji Oste Erceg živi sam sa suprugom u porodičnoj kući, u Ulici Tunjice, a njihove dve kćerke žive u Banjaluci.

Oste Erceg je ugledni građanin novogradske opštine, a svima je poznat kao veoma uspešan slikar. Slikarstvom je počeo da se bavi davne 1967. godine. Četiri godine je pohađao slikarski kurs kod profesora Akademije i umetnosti u Beogradu Boška Karanovića. Ono što je specifično za Ercega jeste činjenica da već četrdeset godina slika samo jagodicama prstiju. Oste Erceg u svojoj kolekciji poseduje 300 slika, od kojih je stotinu prodao od Amerike do Australije. Njegove slike uglavnom prožima ljubav prema rodnom kraju, odnosno Rakanima gde je rođen i odrastao.

EURO BLIC/Gordana Đukić

Dodaj komentar

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ko je online?

Imamo 18 gostiju na mreži

Radio

Reklamni Baneri

Garaza copy

Untitled-1 copy

Reklamni baner pripremljen

plakat RIM pripremljen
 

Reklamni Baneri